2023. október 16., hétfő

Férfi főhős bingó - ismerd meg Seth-et!

Szembejött velem az Így neveld a regényedet blog facebookján egy érdekes bingó, gondoltam, rárepülök. Egész büszke vagyok magamra, mert három pasira is megcsináltam, és úgy tűnik, nem annyira sablonosak a srácok, mint hittem. Amiben igen, annak is a fele a világból adódik. 

Szóval íme az eredmény az Ébredés munkacímen futó regényem férfi főhősére, Seth-re kitöltve. Egyre csak kis X-et mertem húzni (lentebb kifejtem), azt majd az idő eldönti, hogy talált-e vagy sem... :)


És akkor nézzük részletesebben, mert szerintem izgalmas :) Főleg, hogy egy arkangyalról beszélünk, nálunk azért kicsit más mércével kell nézni bizonyos dolgokat.

***

"Rosszfiú": Nem, Seth rendkívül messze áll a rosszfiúságtól. Nyilván egy kis "csibészség" benne is van, főleg a feletteseivel szemben, de alapvetően annyira szabálykövető és felelősségteljes, hogy az már neki is fáj. 

Mentális problémák, sosem megy terápiára: Nem. Seth arkangyal, 1600+ éves, és ezt a sok évet mind tulajdonképpen terapeuták között töltötte, szóval köszöni szépen, alapvetően ő elvan magával. Vannak problémái, amiken dolgozik is, de egy pszichológus maximum annyit mondana neki, hogy "hajrá, csak így tovább". 

Magányos farkas: Nem. Jó, nem az a kimondott partiarc, de inkább csak introvertált. Szociálisan eléggé rendben van, és igényli is a társas kapcsolatait - azt a keveset, ami számít neki. 

Fergeteges az ágyban: Naná. Ha valaki ennyi idősen nem az, ott problémák vannak. :)

Tradicionálisan férfias hivatás: Stimmel. Vezető és katona, nincs mit szépíteni. De hát háború van, kérem. Az más kérdés, hogy náluk nincs igazán nemi megkülönböztetés, de a mi szemszögünkből ez férfias, és kész. 

Hibátlan, kidolgozott test: Igen, és nem fogok miatta szabadkozni. A világban az angyalok teste igyekszik egy 100%-osan egészséges formát fenntartani és sérülés esetén az eredeti állapotába regenerálni, szóval hiába akartam volna neki valami testi hibát, a világ nem engedte. Szerintem az egészséges test önmagában szép, plusz ő katona, tehát nyilván elég edzett. Ez van, sajnálom, majd együtt sírunk fölötte, hogy egy romantikus regény főhőse klisésen remekül néz ki... :)
Az arca mondjuk nem hétköznapi, simán lehet, hogy valakinek nem jönne be, ha ez enyhítő körülmény. 

Érzelmileg elérhetetlen: Nem, határozottan nem. Persze arról sincs szó, hogy minden jöttmentnek megnyílik, de ha olyan a helyzet, akkor nem problémázik rajta. 

Fehér, hetero: Nem talált. A heteróság ennyi idősen már feloldódik, és ha más nem, kíváncsiságból mindenki mindenkivel, szóval értitek. Seth mondjuk sokkal inkább hetero, mint nem, úgyhogy ezt akár meg is adhatjuk neki. Csak én tudok a pikáns kalandjairól, az meg kb. annyira ér, mint utólag benyögni, hogy Dumbledore meleg. 
A fehérsége viszont egyértelműen elbukik, lévén félig egyiptomi. Nem erősen, de az azért elsőre is lejön, hogy nem telibe európai. 

Szarkasztikus humor: Ide azért csak kis X-et tettem, mert Seth alapvetően nem egy humorizálós alkat, de feltételezem, hogy neki is besikerült pár olyan beszólás, amit én esetleg észre sem veszek. #önismeret

40 év alatti: Na ez tipikusan nézőpont kérdése. 1600+ éves, de ránézésre és hangulatra a harmincas évei közepén jár. Megkapta az igent, mert inkább 40 év alatti, mint nem. 

Múltbeli trauma: Semmi kezelést igénylő dolog. Összeszedett ezt-azt, de megtanult velük együttélni. 

Nem ismeri a "nem" jelentését: Ó, dehogynem. Jó, valójában ez is nézőpont kérdése, mert ha a feletteseitől kap valamire nemet, azt valóban hajlamos figyelmen kívül hagyni :) De ha nőkről van szó, ő előbb gondolja azt, hogy az "igen" se valódi, minthogy egy nemet ne vegyen komolyan.

Ok nélkül bunkó: Nem. Mármint megesik, hogy bunkó, de nem ok nélkül. Többnyire kiderül, hogy igaza van, vagy elismeri, hogy nem, és képes bocsánatot kérni. Mindenesetre nem mások bántásában szokta levezetni a frusztrációját. 

Kemény külső, arany szív: Igazából egyik sem, és főleg nincs látványos kontraszt. 

Normcore öltözködés: Sajnos nyert. (Ha valaki nem ismerné a kifejezést, azt jelenti: "átlagos", csak különlegesebben.) Nem tudom elképzelni a srácot, ahogy reggel áll a szekrénye előtt, hogy mit vegyen fel. Alapvetően katonai cuccban van, ami náluk tök normális. Esetleg farmer-póló, ami mindenki szemében tök normális. Színeket se hord, szürke, fekete, viszontlátás. Szomorú, de sajnos a karakter nem nagyon enged többet, bár még próbálkozom. 

Sosem sír: Nem talált. A történet alatt valóban nem sír, ha jól emlékszem, de nincs ezzel problémája, nyilvánosan se, ha olyan a helyzet. És még lehet, hogy adok rá okot neki a későbbiekben... 

Veszélyes, erőszakos munka vagy hobbi: Hát, katona, ugye, és feszültséglevezetésnek elég extrém sportot talált magának, de az legyen meglepetés. Mindenesetre ez stimmel. 

0 párkapcsolat vagy 1 tragikus: Neeem :D Érett, felnőtt, tapasztalt férfi, két exe is feltűnik, akikkel jóban van, köszönjük szépen. 

Ingerlékeny: Abszolút nem. Kifejezetten hideg fejű karakter, akit fel lehet piszkálni, de akkor ő teljesen szándékosan hagyja magából kitörni az ideget.

Gazdag: Arkangyalként némileg több forrás áll a rendelkezésére, mint másnak, de a világukban a pénz nem különösebben tényező. Amennyi kell, annyi mindenkinek van. Szóval ha szigorúan nézzük, akkor talált, de semmi érzelmi szerepe nincsen a témának, úgyhogy nem húztam be. 

***

20-ból hat egyértelmű és egy "fél" találat, szerintem egész jó arány. Ráhúzhatunk még párat, ha nagyon akarunk, de azért elégedett vagyok. Bírom a srácot, remélem, ti is fogjátok :) 

2 megjegyzés:

  1. 'de egy pszichológus maximum annyit mondana neki, hogy "hajrá, csak így tovább".'
    Ó dehogyis, egy pszichológus hónapokig húzná le jó pénzzel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pszichológustól függ, minen szakmában vannak gyökerek, de nem őket kell nézni, amikor a szakmát megítéljük :)

      Törlés