2022. szeptember 23., péntek

Regényírós napló - 2022. szeptember 23.

Az író tudatalattija néha rohadt idegesítő.

Valamelyik nap ülök a regény fölött, nézek ki a fejemből, keresem a gondolataimat, és egyszercsak az agyam felböfög egy nevet. Én meg pislogok, hogy tök jó név, valami főhősnek vagy vagány mellékszereplőnek való, de te amúgy ki a fasz vagy és mit keresel itt...? :D Mire a névhez tartozó csaj sejtelmesen elmosolyodik és kilibeg a látóteremből. Nem szóltam utána, menjen csak... :D De biztos nem úszom meg ennyivel, és csak remélni merem, hogy az angyalos trilógiába akar besétálni, és nem valami új sztorit szeretne lenyomni a torkomon. 

A regénnyel kapcsolatban meg nagyon komoly döntési folyamatokon megyek végig éppen - szintén kurva anyját a tudatalattimnak, aki megmondta már az elején, hogy ez nem lesz jó, csak megint okosabb akartam lenni. Amelyik mellékszereplőn szenvedek egy ideje, hogy kell-e nekem, az most már végképp kuka, túl sok érv szól ellene és csak a kis lelkem mellette. Sok jó jelenetet áldozok be a nagy kép oltárán, szipp. De jobb lesz így, tényleg. 
Így viszont egy másik probléma merült fel. Illetve egy régebbi probléma jött még feljebb, vagy mélyült el, nézőpont kérdése.

Szóval az van, hogy a regénysorozatban egyszer van egy ellentét az antagonistával és kis csapatával, egyszer meg van egy ellentét a rendszerrel. Meg ne lepjek senkit, de a regénysorozat végére mindkettőt meg kéne oldani, lehetőleg egymással összefüggésben. De ebből a kézzelfoghatóbb nyilván az antagonista, szóval neki kéne lennie a fő szarkavarónak az összes részben. 

Namármost neki a legutóbbi verzióban semmi köze nincs az első rész végén lévő nagy balhéhoz. Benéz kárörvendeni,  meg rátenni még egy lapáttal, de ennyi. Ezt meg nem hagyhatom így.

Szóval jön a régi jó folyamatábrázós módszer: két oszlop, egyikben az antagonista céljai és cselekedetei, a másikban a főhősök reakciója és egyéb akciói, amikről az antagonista tudhat, vagy később fontosak lehetnek. Ezek így egymás után, hogy ki mit reagál a másikra, és így felépítünk egy logikai láncolatot, és minden a helyére kerül. 

Vagy nem. De emléletnek nem rossz. Majd jövök az eredménnyel...:D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése